sizlerle çok sevdiğim hamsi pilaki yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum. Bu yemeği eşim çok güzel yapar...Malum eşim yanımızda olmayınca iş başa düştü :)) Yapması çok kolay hemde çok hafif, herkes gibi bende çıtır çıtır kızartmasına bayılıyorum:)) ama böyle de çok güzel oluyor haydi bakalım tarifimize geçelim şimdiden herkese afiyet olsun :))
MELZEMELER
1 kilo hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
2 domates(ben yazdan yaptığım domatesden kullandım 4 yemek kaşığı)
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
yarım cay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
1çay kaşığı kara biber
1çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
tuz
üzeri için yarım demet maydonoz
YAPILIŞI
Önce hamsilerin kılçıklarını ayıklıyoruz, daha sonra soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz,yarım çay bardağı yağımızla beraber önce sarımsakları ardından soğanları kavuruyoruz. Arkasından domateslerimizi de kavuruyoruz. Yapmış olduğumuz sosumuzu ocaktan alıp, sosun üzerine balıklarımızı sırt kısmı üste gelecek şekilde diziyoruz, balıkların üzerine baharatlarımızı ve tere yağımızı da koyup orta ateşte 25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine maydonozu ekliyoruz.İster tencerede ister tepside yapabilirsiniz .AFİYET OLSUN
Canım Elif'im ellerine kollarına sağlık bol sebzeli nasıl da güzel olur ekmek banmalık tam afiyetler olsun.Bugün ben de hamsi aldım şimdi en gıcık olanı orta kılçıklarını çıkartmak.Ondan sonrası kolay sevgilerimle canımm.
YanıtlaSilEvet ekmeği bandıra bandıra yemesi çok güzel oluyor:))balığın kılçıklarını ayıklamak gerçekten çok can sıkıcı çok teşekkür ederim Vişnapcım:))
Silİşte bu harikasınız hemde domatesler yazdan ibaresini çok takdir ettim ,elinize sağlık canım
YanıtlaSilKardelen ablanım çok teşekkür ederim:))
SilOff off Hamsi yokki burada:( Sizlere afiyet olsun...
YanıtlaSilYaaa çok üzüldüm bak şimdi... Teşekkür ederim:))
SilBende hamsiyi çıtır çıtır sevenlerdenim
YanıtlaSilDaha bugün bir arkadaşımla konuştuk baharatlı hamsimi olur demiştim:)
Bu tarifi yapıp ona tattırmalıyım oluyormuş çünkü:)
Ellerinize sağlık
Sevgiler
Benimde tercihim çıtır çıtır ama arada böyle de güzel oluyor:)) Teşekkür ederim yorumunuza:)) sevgiler
SilHamsinin her çeşidi güzel oluyor ama pilakisini hiç yememiştim denemek lazım....sevgiler...
YanıtlaSilDeneyin çok hafif bir o kadar lezzetli oluyor:)sevgiler
SilVAY VAY OLSADA YESEK
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM
ELLERİN DERT GÖRMESİN
HAYIRLI GÜNLER
Çok teşekkür ederim Seyyar gülüm:)) sana da hayırlı günler...
YanıtlaSilHiç denemediğim bir lezzet :) elinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim:) sevgiler
SilUyyyy, uşağum,
YanıtlaSilha bu bizum oralarindir daaa.:)))
Canım, ellerine sağlk, hamsinin her çeşidine bayılırım.
Sevgiler...
:)) çok teşekkür ederim Heyyficim:))
YanıtlaSilElifcim bizde buralarda çok özledik hamsiyi.Eşim bir keresinde okyanus balığı aldı.hamsiye benziyordu ama tadı hiç tutar mı karadeniz hamsisini.Yiyememiştim zaten.eline sağlık.çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilKıyamam:(( teşekkür ederim canımm:) sevgiler
YanıtlaSilÇok güzel.Bir karadenizli olarak hamsi pilaki çok severim:)Ellerinize sağlık.Bloğunuzu takibe aldım :)Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetleri hakkında paylaşım yapıyorum.http://istkazanbenkepce.blogpot.com
YanıtlaSilHoş geldiniz hamsinin her türlüsünü bende çok severim :) teşekkür ederim.SEVGİLER
YanıtlaSil