Güzel hafta sonları herkese, bu hafta sonu güzel İzmir'im de yağmur var. Güneş kendisini bulutların arkasına gizlemiş:)) böyle kapalı havada en güzel eline kahveni alıp kitap okumak olur. Bu hafta sonu 3 kız kardeş bir araya gelmeyi düşünmüştük, ama yağmur nedeniyle Manisa da oturan kardeşim gelemedi:(( artık başka haftaya kaldı çok da özlemiştim yeğenlerimi:((Hele Hilal heyecanla kuzenleriyle oynamanın hayalini kuruyordu çok üzüldü kuzucum. Neyse sağlık olsun, fazla uzatmadan yemeğimize geçelim. Bugün sizlerle egenin olmazsa olmazı şevketi bostan, yemeğinin tarifini vereceğim. Ayıklaması oldukça zor olan bir bitki. Pazarlarda temizlenmiş şekilde satıldığı için işimizi kolaylaştırıyor:)) gelelim tarifimize şimdiden kolay gelsin...
MALZEMELER
1 kğ şevketi bostan
yarım kğ yağsız kuzu eti
1tane kuru soğan
2yemek kaşığı zeytin yağı
1 limon
1 yemek kaşığı un
bir tutam tuz
YAPILIŞI
Şevketi bostanı iyice yıkayıp, istediğimiz büyüklükte doğruyalım.Kuru soğanı yemeklik doğrayıp ve zeytin yağı ile düdüklü tencerede hafif kavuralım.Etleri soğanın üzerine ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım,etler kavrulunca şevketi bostanı ilave edip ve bir iki dakika kavuralım. Tenceredekilerin üstünü hafif örtecek kadar suyunu ve tuzunu ilave edelim.Düdüklü tencerede 45 dakika kadar pişirelim .Limon suyunu ve unu bir kasede iyice çırpıp 1 çay bardağı su ekleyelim , pişmesine yakın yemeğin üzerine sosunu döküp beş dakika kadar kaynatalım. Ve sıcak sıcak servis yapalım... AFİYET OLSUN
İzmir'i çocukken ben de günü birlik ailemle gezmeye gittiğimde hep yağmurlu hatırlıyorum:)))bu yemeği kızkardeşim eminim çok sever etli yemekleri seviyorlar eline sağlık, onlara yapabilirim ama burada bulur muyum bilemiyorum bu İzmir otlarını...afiyet bal olsun..sevgiler:)
YanıtlaSilBu yemek etsiz de yapılabilir, ben şevketi bostanın her yerde yetişip yetişmediğini bilmiyorum, ama bu sıra İzmir de baya bol:) Çok teşekkür ederim benden de sevgiler:))
Silşevketi bostanı duydum ama kendisiyle henüz tanışmadığımdam
YanıtlaSilve bizim buralarda hiç görmedim,sanırım tadına bakmam bile yılları alabilir
Eğer bulabilirseniz mutlaka deneyin süper bir lezzet:))teşekkür ederim canım:)
SilBayılırım şevketi bostana ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEgeli olup ta beğenmeyen yoktur sanırım:) teşekkür ederim.
SilEllerine sağlık Elifcim:))Çok güzel görünüyor..Bende bir kez deneyebildim ama çok beğendim :))Sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Zeynocum,beğenilmeyecek gibi değil ki:) benden de sevgiler canım:)
SilOyyy oyyy bunlar hep adını duyupta tadını bilmediğim lezzetler Elifciğimmm.Kimbilir ne güzel ne lezzetlidir.Sizlere afiyet bal şeker olsun canımmm .Sevgilerimle..
YanıtlaSilEvet Vişmapcım çok lezzetli yada bana öyle geliyor,mevsimi geldi mi mutlaka alırım:) çok teşekkür ederim canım benim:))
SilHiç yemedim tadınızda hiç bilmiyorum ama methiniiii çok duydum... Eminim çok güzeldir... Ellerine emeğine sağlık......
YanıtlaSilBulabilirseniz deneyin.Çok teşekkürler canım:))
SilBen de hiç yemedim ama çok merak ediyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler...
Teşekkür ederim Heyyficim ,benden de sevgiler canım:))
YanıtlaSilBenim en sevdiğim yemektir diyebilirim. Haddaim olmayarak bir şey ilave etmek istiyorum. Birinci olmazsa omazı kuzu etidir, diğeri de rezene (arapsaçı) dir. Rezene inanılmaz yakışıyor aromasıyla. Ellerinize sağlık Bodrum günlerine götürdünüz beni.
YanıtlaSilAaaa ne demek... Bir daha ki sefere rezeneyi de ilave ederim oromasını da kokusunu da çok seviyorum rezenenin kesin çok yakışır,tavsiyeniz için çok teşekkür ederim:)) Sevgiler
YanıtlaSilDaha geçenlerde bir tanıdığımız yapmış, onun üzerine konuşuyorduk. Nasıl bir şeydir hiç yemedim ben çünkü.
YanıtlaSilAma kesinlikle tatmak istiyorum, bakın yaparım demiyorum-diyemiyorum :)
Çok nefis görünüyor ve değişik tatları seviyorum, ellerine sağlık.
Tatmanı tavsiye ederim Aslıcım:) çok teşekkür ederim canım. Sevgiler
Silne güzel üç kızkardeş olmak,hep özenmişimdir kızkardeşe, muhabbetiniz bol ve daim olsun.Ben ilk Şevketi bostan adını tv de bir dizide duymuştum.Tadını hiç bilmiyorum ama senin tabakta harika duruyor hele de kuzu etiyle ,eline sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım:))
SilOff nasıls everim nasıl anlatamam:)
YanıtlaSilEkmeği bandıra bandıra yemek vardı şimdi..
Ellerine sağlık canım..
Çok teşekkür ederim Melihacım:))
SilEllerinize saglik, guzel bir yemek sanirim..Sevketi Bostan nedir acaba??? Internetten bakmam lazim:)) sevgiler..
YanıtlaSilŞevketi bostan ege bölgesinde yetişen bir tür diken,kök kısmı yeniyor.Çok da faydalı bir bitki,çok ta lezzetli,bulabilirseniz mutlaka deneyin:) teşekkür ederim sevgiler:)
Silsüper, çok severim geçen gün yapmıştık bizde harika olur :)
YanıtlaSilEvet bu mevsim geldi mi insan arıyor:) teşekkür ederim..
Silben de hic duymamistim bu yemegi.yeni bir paylasim tesekkurler.sevgiler.
YanıtlaSilRica ederim:))
Silİzmir ay sonuna kadar haftada 2-3 gün yağmur görünüyor(ben demedim,tahmiler öyleymiş),marta kaldı kardeş buluşması ,inaşllah tahminler yanılır,bu sene çok yağmur yağdı ,barajlar taşacak.Bu yemeği ilk defa gördüm,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSil:((Evet ya bu sene maşallah güzel yağmur yağdı bizim kardeş buluşması bahara mı kaldı ne:))teşekkür ederim...Sevgiler
SilKurbandan kalan hala bitiremediğimiz etlerden bir poşetini bu tarifle denemek lazım :)
YanıtlaSilDeneyin harika oluyor:)
YanıtlaSiltakipteyim :)
YanıtlaSilhiç yemedim ama güzel birşeye benziyor...
ellerinize sağlık...
Hoş geldiniz:))
YanıtlaSilELLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
HAYIRLI SABAHLAR
Teşekkür ederim sana da hayırlı sabahlar Sayyahcım:)
YanıtlaSilŞevketi bostan'ı biz ne yazık ki yemedim, merak etmedim değil, İzmir'e gidince bir bakınayım, ellerinize sağlık, güzel görünüyor, sanırım tadı da bir o kadar hoş olsa gerek. Sevgiler.
YanıtlaSilHoş geldiniz bloğuma teşekkür ederim:) sevgiler
YanıtlaSilben bayılıyorum bu yemeğe..annemde çok sık yapar ..eline sağlık güzel görünüyor.
YanıtlaSilEvet çok lezzetli oluyor ,teşekkür ederim:)
YanıtlaSil