9 Şub 2013

ŞEVKETİ BOSTAN


Güzel hafta sonları herkese, bu hafta sonu güzel İzmir'im de yağmur var. Güneş kendisini bulutların arkasına gizlemiş:)) böyle kapalı havada en güzel eline kahveni alıp kitap okumak olur. Bu hafta sonu 3 kız kardeş bir araya gelmeyi düşünmüştük, ama yağmur nedeniyle Manisa da oturan kardeşim gelemedi:(( artık başka haftaya kaldı çok da özlemiştim yeğenlerimi:((Hele Hilal heyecanla kuzenleriyle oynamanın hayalini kuruyordu çok üzüldü kuzucum. Neyse sağlık olsun, fazla uzatmadan yemeğimize geçelim. Bugün sizlerle egenin olmazsa olmazı şevketi bostan, yemeğinin tarifini vereceğim. Ayıklaması oldukça zor olan bir bitki. Pazarlarda temizlenmiş şekilde satıldığı için işimizi kolaylaştırıyor:)) gelelim tarifimize şimdiden kolay gelsin...
  MALZEMELER
1 kğ şevketi bostan
 yarım kğ yağsız kuzu eti
1tane kuru soğan
 2yemek kaşığı zeytin yağı
1 limon
 1 yemek kaşığı un  
bir tutam tuz
YAPILIŞI  
Şevketi bostanı iyice yıkayıp, istediğimiz büyüklükte doğruyalım.Kuru soğanı yemeklik doğrayıp ve zeytin yağı ile düdüklü tencerede hafif kavuralım.Etleri soğanın üzerine ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım,etler kavrulunca şevketi bostanı ilave edip ve bir iki dakika kavuralım. Tenceredekilerin üstünü hafif örtecek kadar suyunu ve tuzunu ilave edelim.Düdüklü tencerede 45 dakika kadar pişirelim .Limon suyunu ve unu bir kasede iyice çırpıp 1 çay bardağı su ekleyelim , pişmesine yakın yemeğin üzerine sosunu döküp  beş dakika kadar kaynatalım. Ve sıcak sıcak servis yapalım... AFİYET OLSUN

40 yorum:

  1. İzmir'i çocukken ben de günü birlik ailemle gezmeye gittiğimde hep yağmurlu hatırlıyorum:)))bu yemeği kızkardeşim eminim çok sever etli yemekleri seviyorlar eline sağlık, onlara yapabilirim ama burada bulur muyum bilemiyorum bu İzmir otlarını...afiyet bal olsun..sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yemek etsiz de yapılabilir, ben şevketi bostanın her yerde yetişip yetişmediğini bilmiyorum, ama bu sıra İzmir de baya bol:) Çok teşekkür ederim benden de sevgiler:))

      Sil
  2. şevketi bostanı duydum ama kendisiyle henüz tanışmadığımdam
    ve bizim buralarda hiç görmedim,sanırım tadına bakmam bile yılları alabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer bulabilirseniz mutlaka deneyin süper bir lezzet:))teşekkür ederim canım:)

      Sil
  3. Bayılırım şevketi bostana ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Egeli olup ta beğenmeyen yoktur sanırım:) teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ellerine sağlık Elifcim:))Çok güzel görünüyor..Bende bir kez deneyebildim ama çok beğendim :))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Zeynocum,beğenilmeyecek gibi değil ki:) benden de sevgiler canım:)

      Sil
  5. Oyyy oyyy bunlar hep adını duyupta tadını bilmediğim lezzetler Elifciğimmm.Kimbilir ne güzel ne lezzetlidir.Sizlere afiyet bal şeker olsun canımmm .Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Vişmapcım çok lezzetli yada bana öyle geliyor,mevsimi geldi mi mutlaka alırım:) çok teşekkür ederim canım benim:))

      Sil
  6. Hiç yemedim tadınızda hiç bilmiyorum ama methiniiii çok duydum... Eminim çok güzeldir... Ellerine emeğine sağlık......

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulabilirseniz deneyin.Çok teşekkürler canım:))

      Sil
  7. Ben de hiç yemedim ama çok merak ediyorum.
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Heyyficim ,benden de sevgiler canım:))

    YanıtlaSil
  9. Benim en sevdiğim yemektir diyebilirim. Haddaim olmayarak bir şey ilave etmek istiyorum. Birinci olmazsa omazı kuzu etidir, diğeri de rezene (arapsaçı) dir. Rezene inanılmaz yakışıyor aromasıyla. Ellerinize sağlık Bodrum günlerine götürdünüz beni.

    YanıtlaSil
  10. Aaaa ne demek... Bir daha ki sefere rezeneyi de ilave ederim oromasını da kokusunu da çok seviyorum rezenenin kesin çok yakışır,tavsiyeniz için çok teşekkür ederim:)) Sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Daha geçenlerde bir tanıdığımız yapmış, onun üzerine konuşuyorduk. Nasıl bir şeydir hiç yemedim ben çünkü.
    Ama kesinlikle tatmak istiyorum, bakın yaparım demiyorum-diyemiyorum :)
    Çok nefis görünüyor ve değişik tatları seviyorum, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatmanı tavsiye ederim Aslıcım:) çok teşekkür ederim canım. Sevgiler

      Sil
  12. ne güzel üç kızkardeş olmak,hep özenmişimdir kızkardeşe, muhabbetiniz bol ve daim olsun.Ben ilk Şevketi bostan adını tv de bir dizide duymuştum.Tadını hiç bilmiyorum ama senin tabakta harika duruyor hele de kuzu etiyle ,eline sağlık canım.

    YanıtlaSil
  13. Off nasıls everim nasıl anlatamam:)
    Ekmeği bandıra bandıra yemek vardı şimdi..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize saglik, guzel bir yemek sanirim..Sevketi Bostan nedir acaba??? Internetten bakmam lazim:)) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şevketi bostan ege bölgesinde yetişen bir tür diken,kök kısmı yeniyor.Çok da faydalı bir bitki,çok ta lezzetli,bulabilirseniz mutlaka deneyin:) teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil
  15. süper, çok severim geçen gün yapmıştık bizde harika olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu mevsim geldi mi insan arıyor:) teşekkür ederim..

      Sil
  16. ben de hic duymamistim bu yemegi.yeni bir paylasim tesekkurler.sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. İzmir ay sonuna kadar haftada 2-3 gün yağmur görünüyor(ben demedim,tahmiler öyleymiş),marta kaldı kardeş buluşması ,inaşllah tahminler yanılır,bu sene çok yağmur yağdı ,barajlar taşacak.Bu yemeği ilk defa gördüm,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :((Evet ya bu sene maşallah güzel yağmur yağdı bizim kardeş buluşması bahara mı kaldı ne:))teşekkür ederim...Sevgiler

      Sil
  18. Kurbandan kalan hala bitiremediğimiz etlerden bir poşetini bu tarifle denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  19. takipteyim :)
    hiç yemedim ama güzel birşeye benziyor...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  20. ELLERİNİZE SAĞLIK
    ÇOK GÜZEL GÖZÜKÜYOR
    HAYIRLI SABAHLAR

    YanıtlaSil
  21. Teşekkür ederim sana da hayırlı sabahlar Sayyahcım:)

    YanıtlaSil
  22. Şevketi bostan'ı biz ne yazık ki yemedim, merak etmedim değil, İzmir'e gidince bir bakınayım, ellerinize sağlık, güzel görünüyor, sanırım tadı da bir o kadar hoş olsa gerek. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. Hoş geldiniz bloğuma teşekkür ederim:) sevgiler

    YanıtlaSil
  24. ben bayılıyorum bu yemeğe..annemde çok sık yapar ..eline sağlık güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  25. Evet çok lezzetli oluyor ,teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil