Merhabalar yine uzun oldu sanırım bu sıra biraz yoğunluktan bloğumu ihmal ettim:( birazda böyle devam eder sanırım...Eşim buradayken pikniğe gitmiştik orada yaptığımız oğlak sotenin tarifi vereyim sizlere. Yok böyle bir lezzet hemde ateşte yaptık zaten ateşte yapılan bütün yemekler nefis oluyor ...Oğlak etini çok severim sotesi, fırında yani her türlü güzel olur şimdi tam zamanı neyse benden şimdilik bu kadar gelelim tarifimize:)kalın sağlıcakla...
Malzemeler
2 kilo oğlak eti
2 soğan
3 adet yeşil biber
4 domates
yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kekik
yarım çay bardağı sıvı yağı
YAPILIŞI
Önce oğlak etimizi kuşbaşı doğruyoruz yağla beraber güzelce kavuruyoruz ardından soğanla biberi de ilave edip kavurmaya devam ediyoruz etimiz yumuşamaya başlayınca domatesi de ilave edip kavurmaya devam edelim tuzunu naneyi kekiği maydanozu ilave edip ateşten alalım vee afiyetle yiyelim:)) AFİYET OLSUN :)))
Sote çok güzel görünüyor :) Oğlak etini tatmak kısmet olmadı. Afiyet olsun :)
YanıtlaSilYılda bir kez yiyorum oğlak etini:) çok teşekkür ederim:)
SilFotoğraflar müthiş:) Ben de hiç yemedim oğlak eti. Et ile aram olmadığı için, aklıma da çok gelmez:) Ama görüntü çok çekici. :)) Afiyet, şeker olsun. Sevgiler kocaman:)
YanıtlaSilBen de etten çok ot severim aslında arada et yemek de güzel oluyor:) çok teşekkür ederim:)benden de sevgiler
SilElif'ciğim afiyet bal olsun, benim malum aşırı hayvan sevgisinden yiyemiyorum et, (ama zararını da görüyorum çok bitkin ve yorgunum sürekli 19 mayıstan beri b12 almaya başladım etten doğal olarak alamıyorum o vitamini hap olarak aynı etkiyi yapmıyor) benim burcum da oğlak biliyor musun ay kıyamam şimdi:)))bir dahaki yazında otoburlara göre bir şey bekliyorum senden:)
YanıtlaSilsevgiler
Müjde ablacım benim kızımda et yemiyor hemde hiç sebze hastası:)kızın da oğlak burcu:) demek ki aynı şeyleri seviyorsunuz:))söz bir daha ki sefere sebze yaparım:))benden de kocaman sevgiler:)))
Silof of Elifcim.Harika görünüyor.Bayılırız biz de oğlak etine.En son geçen sene aldık ve kestirdik.Kırgizistan dağlarında tamamen doğal beslenmiş,eti sırf kekik kokuyordu.Resmen aromalanmış.Şimdi onun lezzetini tahmin edebiliyorum.Aman eşim görmesin:)sevgilerimi gönderiyorum canım.
YanıtlaSilEskiden babam da beslerdi oğlak hıdırellez de kesmek için :)çok teşekkür ederim canım benden de kocaman sevgiler
Silafıyrt olsun ateste guzel olmazmı hıc
YanıtlaSilAteşte yapılan bütün yemekler nefis oluyor:)çok teşekkürler:)
SilElifcim ellerinize sağlık görüntü süper, hiç denememiştim oğlak etini merak uyandırdı doğrusu lezzeti.
YanıtlaSilSevgiler, iyi haftasonları canım...
Oğlak eti çok yumuşacık oluyor bulabilirsen dene :)benden de sevgiler canım iyi haftalar:))
SilMisler gibi kokusu burnuma geldi ellerine sağlık canım...Mutlu hafta sonları sevgiler...
YanıtlaSilGerçekten kokusu harikaydı ekmek bana bana yedim :)iyi haftalar sevgilerimle:))
Silhmmmmmmm agzimin suyu akti resmen yahu bukadar güzelde resim cekilmezki ama
YanıtlaSilİşte kötü tarafı da bu olsa gerek keşke yaptığımız yemekleri birbirimize tattırma şansı olsaydı:)sevgilerimle
SilEski günlere gittim bir anda babam hafta sonları oğlak eti alır pişirirdik çokta lezzetli olurdu afiyet şifa olsun..
YanıtlaSilNerdee o eski günler:)çok teşekkür ederim...İyi haftalar
SilHarika görünüyor Elif'ciğim. Eminim mükemmel bir lezzettir. Asıl güzel olan da sanırım, sevdiklerinle birlikte yemek:)
YanıtlaSilSevgiler canım...
Tadı mükemmeldi Heyyficim:)ama en güzel yanı dediğin gimi sevgiklerinle beraber olmaktı:)sevgilerimi gönderiyorum...
SilOff offf o ateşte pişen et ne olur ? lokum olur tabiki :) Nefis gözüküyor canım efiyetle yemişsinizdir inşallah.. Ateş ortamınıda çok sevdim. Tamda piknik işi :)
YanıtlaSilSevgiler canım..
Harika olur tabikii:))çok teşekkür ederim Ayşegülcüm:)iyi haftalar:))sevgilerimle
Silof of of ne denir, söylenecek söz yok...ellerinize sağlık...afiyetler olsun, sevdiklerinizle hep birarada olun...
YanıtlaSilİnşallah canım:)çok teşekkür ederim:)sevgilerimle
Silamanin bu görüntüler ne bizde geliyoruzzzz :)))
YanıtlaSilGel ablacım beklerim her zaman:) yaparım sanada:))
SilOğlak etini çok severim. Sizi izlemeye aldım ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilbiz de seviyoruz:)hemen geliyorum:)sevgiler
SilAman Yarabbim:( Ben çoks everim çok ama eş,m oğalk ve kuzu eti yemez ama var ya şu anda ekmeği alıp yağına bandıra bandıra yemeği çok isterdim.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım.
Meliham benimde kızım hiç et yemiyor benim de eşim et çok sever benim için fark etmez ot her zaman kabulümdür:):)çok teşekkür ederim canım...Sevgiler
SilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Doğal ortamda ateş üzerinde miss gibi. Et sevmeme rağmen o suyun lezzeti bana yeter. Eminim etlerde yumuşacık olmuştur.
Sevgiyle kal.
Evet dediğin gibi ateşte pişen yemek çok çok lezzetli oluyor:) zaten suyu daha lezzetliydi:)çok teşekkür ederim canım sevgilerimi yolluyorum:)
SilBu görüntüler muhteşem. Hem oğlak eti, hem odun ateşi güzel olmaz mı hiç ? Ellerinize sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilAteşte yapılan yemekler hakikaten çok lezzetli oluyor :) çok teşekkür ederim İlhan bey.
SilOglakmi? Kimbilir ne lezzetli olmustur ..ne lezzetle yenmistir..afiyetler olsun canim sevgilerimle:)
YanıtlaSilÇok lezzetli oldu canım:) çok çok teşekkür ederim:) sevgiler
SilElifim oğlak etimi oyyy gıdımı kalmamıştır ki bitmiştir o bitmiştir:(Nasıl güzel göründü gözüme ellerine sağlık canımmm nefis olmuş:))
YanıtlaSilDediğin gibi be Vişnapım bitti:))çok teşekkür ederim canımm:)öpüyorum çok
Silafiyetolsun oğlak eti yemedim ama hep merak etmişimdir
YanıtlaSiloğlak eti yemedim ama sacda pişen herşeye bayılıyorumm :)
YanıtlaSiloglak etimi :) sacda pişmesi ne güzel görünüyor .. sevgiler
YanıtlaSil