16 Kas 2012

YAŞLANMAK


 Çoğumuz bir şeylerden korkarız ölümden korkarız mesela  yada yüksekten, bazıları kapalı alanda kalmaktan korkar .Bir kısmımız kalabalıktan korkarken bazılarımız yalnız kalmaktan korkar.                 Hemen hemen  hepimiz sevdiklerimizi kaybetmekten korkarız. En çok çocuklar korkar sanırız ama onlar korkularını dile getirdikleri için korkuları daha fazlaymış gibi gelir. Oysa biz büyükler daha çok korkarız ama çocuklar kadar rahat dile getiremeyiz utanırız, sıkılırız korkmayı  ayıp  sanar içimize atarız.İçimize attıkça da o korkular içimizde büyür ve büyüdükçe bize zarar vermeye başlar yada bana öyle geliyor. Aynı sıkıntılar  dertler gibi korkularda paylaştıkça azalır mı acaba? yada kabullenilmesi dahamı kolay olur paylaşınca  ?  
                Son zamanlarda içimde yeni bir korku filizlenmeye başladı. YAŞLANMAK ......             Bahsediceğim konu  yaş almak değil ikisi farklı şeyler.Ben yaşlanmaktan korkmaya başladım.Yaşlandığım zaman yada yaşlanmaya başladığım zaman vücudumda bir yığın fizyolojik değişiklikler olacak. Olaylara bakışım değişecek, duygularım, düşüncelerim, değişecek vücudum değişecek.Daha saymaya üşendiğim çekindiğim,utandığım  bir yığın şey var. Okuyorum  araştırıyorum başıma gelecekleri öğrenmek istiyorum.Bunları bilirsem  dahamı çok korkarım : Yada hazırlıklı olurum şaşırmam ?                                             Aslında çokta abartmamak lazım değil mi nihayetinde ilk yaşlanan ben değilim sonda olmayacağım bu kadar insan var yaşlanan bende onlardan biri olacağım.          Dünyanın döngüsü bu                                DOĞUYORUZ -YAŞIYORUZ-ÖLÜYORUZ
       Ama ben herkes değilim ki herkesle aynı şeyleri yaşayıp aynı şeyleri düşünüp aynı şeyleri hissetmiyorum..........  

2 yorum:

  1. Ben de yaşlanmaktan korkuyorum, çünkü geriye dönüp baktığımda zaman o kadar çabuk geçmiş ki, daha bu kadar yaşar mıyım bilmiyorum. Yaşlanmaktan dolayı tek korktuğum şey de gerçek bir mümin gibi yaşıyamıyor olmak. Rabbim bizi affetsin.

    YanıtlaSil
  2. Bir de blogumun adı mayacrom.blogspot.com olarak değişti. Bilgine:))

    YanıtlaSil