6 Oca 2013

BU HAFTA SONU

Lahanalı kerevizli havuçlu turşu

Enginar dolması sanki biraz lapa oldu gibi ama lezzeti yerindeydi:))


Yağsız poğaça bu tarifini    EKMEKÇİKIZ  bloğundan aldım tadı köy ekmeğini andırıyor.
Bu hafta sonu bizim  evde sessizlik hakim .Bünyamin'in sınavları olduğu için evde çıt çıkmıyor.Artık son sınavlar, bir hafta boyunca her gün sınavı olduğu için sıkı çalışması lazım, biz böyle durumlarda mümkünse evimize misafir gelmesin .Misafiri çok severiz ama sınav haftasında mümkünse almayalım. Dersler ağır bu sene orta bire gidiyor ,yani biz bile pek göze batmayalım diye  çaba gösterdik. Yoksa Bünyamin'in hışmından nasibimize alırız, pek sitresli oluyor sınav zamanı. Bizde Hilalle beraber mutfağa geçtik kerevizli, lahanalı ,havuçlu turşu yaptım, enginar dolması yaptım, yağsız poça   da yaptım .Günümü mutfakta geçirdim yemek yapmak terapi  gibi, insan bütün sitresini atıyor helede ortaya güzel  lezzetler çıkıyorsa deymeyin keyfime... Ben mutfakta iş yaparken Hilal benim yanımda bir an olsun ayrılmadı soru üstüne soru, işte sen bu yemekleri nereden öğrendin anne, bende sana yardım edeyim sen yoruldun demeler, turşu yaparken bana sevgimizi de katalım, daha güzel olur deyince şaşkın şaşkın Hilalin yüzüne bakmış kalmışım nereden öğrendi ki.Anamm çocukların kafasına bir şey girmeye gör hiç unutmuyorlar, biz böyle keyifli bir gün geçirdik. Herkese iyi hafta sonları:))

5 yorum:

  1. Turşu harika görünüyor, poğaçalar da ben çok severim, enginar da yazın en sevdiğim sebzedir pek bulunmasa da ortalarda:)))elinize sağlık, kızınızın sözü çok hoş sevginizi de katalım demiş ya, aferim ona, sevgiler, selamlar, oğlunuza da sınavda başarılar...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim güzel yorumlarınıza sevgiler:))

      Sil
  2. Turşu hiç kurmadım ama artık öğrenicem çünkü çok seviyorum. Kerevizin turşusu oluyormu? hiç bilmiyorum normalde severek yerim. Poğaça nefis görünüyor ellerinize sağlık.
    Allah bağışlasın kızınızı, ne güzel söylemiş öyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerevizin tek başına turşusu oluyor mu bilmiyorum, ama ben annemden gördüğüm kadarıyla böyle karışık turşulara mutlaka kereviz yaprakları koyarız:)yorumunuz için çok teşekkür ederim:))

      Sil
  3. Ellerinize sağlık. Turşuya hiç dayanamam. Köy ekmeğide çok güzel. Okul kıyafetkleri konusu bir muamma. :( afiyetle

    YanıtlaSil