8 Oca 2013

OKULLARDAKİ SERBEST GİYİM

Ahh şu okullardaki serbest kıyafet de nereden çıktı. Her sabah Bünyaminle çatışıyoruz.Hiç bir şey beğendiremiyorum o ona uymuş mu, bu buna olmadı, her sabah aynı terene geçen sene aldığım kadife paltolonu hiç giymedi. Beğenmediği için, etiketi dahil üzerinde duruyor. Bu sabah giymesini söyledim, hava çok soğuk, sıcak tutar dedim, sabahın 7sin de çıkıyor evden. Allahtan  okul  eve 5 dakika uzaklıkta, ben bunu giymem okulda herkes benle dalga geçer demeler, ben dedemiyim demeler, ben marka giyerim demeler .O kadar çok kıyafeti var ki hiç birini beğenmiyor. Bende dağıtıyorum yesyeni kıyafetleri en azından başkaları faydalansın diye. Demek ki okullarda herkes birbirlerinin kıyafetlerine bakıyor, o ne giymiş diye erkekler böyleyse kızları hiç düşünemiyorum, kızlar daha da düşkündür değişik değişik giyinmeye. Vay anaların babaların haline hadi biz alabiliyoruz da,ya alamayan ne yapsın ya o çocuklarla dalga geçiliyorsa, o çocuğun  düştüğü durumu hiç düşünmek bile istemiyorum. Yazık  ya birde çocuklar çok acımasız  olabiliyorlar, acaba bu serbest kıyafeti çıkaranlar bunu hiç düşündü mü ?O anne babaların halini, ne güzel formalar varken herkes aynı giyiniyordu kimse kimseyle alay edemiyordu.  Ben bu serbest kıyafete karşıyım benimle aynı fikirde olan anneler olduğuna da eminim, oğlumu sıkı sıkı tembihliyorum sakın kimseyle alay etmek yok diye, sende onlardan biri olabilirdin diye.  çok üzülüyorum ben bu çocuklara:(( çok yazık çok...



28 yorum:

  1. Bünyamin, bızımle degılsın.Bugün ne geysemden:))

    YanıtlaSil
  2. biz hala formada inat ediyoruz.serbest giydirmedim gittiği yere kadarda giydirmicem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel gittiği yere kadar forma giysin, insan her gün ne giydireceğini şaşırıyor inan ki:)

      Sil
  3. Haydi Bünyamini geçtim biz bu kızlarla ne yapacağız bilmiyorum evde bile uyumlu giyinmek istiyorken hergüne kıyafet kavgası,çok şükür imkanımız var kavgasını düşünüyoruz birde olmayan ailelerin hallerini çekecekleri o karın ağrılarını düşün...

    YanıtlaSil
  4. Ya Nuraycım sorma, düşündükçe bazen işin içinden çıkamıyorum...

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle aynı fikirdeyim,hiç iyi olmadı bu hiç..:))

    YanıtlaSil
  6. Bu hükümeti anlamak mümkün değil. İçlrinden biri bir şey diyor, hemen uyguluyorlar. Önce bir komuoyu araştırması yap, pilot bölge seç önce orada uygula. Çocuk haklı ne görürse onu isteyecek. Anlar mı annenin babanın halinden. Gelecek sene olmadı derler başka bir uygulamaya geçerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu sene böyle ya ,seneye ne çıkaracaklar bakalım.

      Sil
  7. Merhaba..Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum.Bir ekmek almaya zor para bulan ana babaları da düşünselerdi keşke böyle bir şey çıkarırken.Böyle durumların farkına varıp bu kuralı kaldırmaları çok çok iyi olacak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız o anne babaları kim düşünecek ki, düşünselerdi böyle bir uygulama yapmazlardı.sevgiler:))

      Sil
  8. Evet bu karar son derece dusunulmeden alinmis...alan var alamayan var..kaldi ki cocukluk caginda birbirlerine ozenen yuzlerce cocuk olacaktir, bu onlarin en dogal davranisi. Birbirleri gibi olmak isterler, cunku henuz kendileri adi ustunde cocuktur.

    Insallah degisir ve yine formata donerler

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sanmam. Şimdiye kadar hangi karardan döndüler ki,bundan dönsünler. Sevgiler

      Sil
  9. bende iki kız birden var
    sen düşün artık gerisini :)
    neyse buna da alışırız ne yapalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zor canım alışmak zorunda bırakıldık el mahkum...

      Sil
  10. öncelikle ziyaretiniz için çok teşekkür ederim...
    okullardaki serbest kıyafet konusuna gelince, çocuklar yarınki ödevlerim yada sınavlarım demiycek acaba ne giysem diye düşünecek :( üniformaları onların zengin-fakir durumunu gizlemekte uygulanan kararda bu durum eşitlik kavramına ters düşecek :( okullarda güvenlik diye bir şey kalmycak en azından üniformalı olduklarında bu okulun öğrencisi denilebiliyordu şimdi ise elini kolunu sallayan rahat girecektir bu durum karşısında öğretmenlerde zor durumda kalacak :( vs. vs. inş. tez vakitte bir akıllı çıkarda karardan geri dönüp bizleri rahatlatır. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle olacak bu gidişle sevgiler

      Sil
  11. elifcim hayırlı günler.
    bende aynısını diyorum hiç iyi olmadı kolay gelsin annelere:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de hayırlı günler, hiç iyi olmadı hiç:(

      Sil
  12. BSelam bnce selbest giyim gelirse durumu iyi oklmayan ailelerin cocuklarina sedede her alti ayda bir kiyafet parasi ödenmeli .Türkiyede yasadim her ailenin durumu ayni düzeyde degil.Almanyada fakir yok devlet calismayanlara burada daha cok yardim ediyor esit sekilde yasiyoruz .Bence ilk önce cözüm bulsunlar sonra selbest giyime gecsinler .Hic bir cocuk kendini diyer bir cocukdan bile tötü hissetmemeli sevgiler blogunuzda cok güzel ellerinize emeklerinize saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. sevgiler

      Sil
  13. Ziyaretin için teşekkür ederim canım.
    Postunda yazdığın gibi çok doğru bir konuya değinmişsin aynı fikirdeyim, herkesin yaşam düzeyi aynı değilki ekmek alamazken insanlar çeşit çeşit kıyafet alsınlar..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi ama bunları düşünen kim sevgiler..

      Sil
  14. benimkiler lise 2'de.oğlumun okulunda serbest kıyafet başladı ,ilk başlarda biraz özeniyordu ama şimdi ne bulursa onu giyip gidiyor:)Kızımın okulunda henüz sıkıntı yaşamadık .Ama forma büyük rahatlıktı..

    YanıtlaSil