7 Şub 2013

HAMSİ PİLAKİ

Merhabalar
sizlerle çok sevdiğim hamsi pilaki  yemeğinin tarifini paylaşmak istiyorum. Bu yemeği  eşim çok güzel yapar...Malum eşim yanımızda olmayınca iş başa düştü :))  Yapması  çok kolay  hemde çok hafif, herkes gibi bende çıtır çıtır kızartmasına bayılıyorum:)) ama böyle de çok güzel oluyor haydi bakalım tarifimize geçelim şimdiden herkese afiyet olsun :))
MELZEMELER
1 kilo hamsi (kılçıkları ayıklanmış)
2 domates(ben yazdan yaptığım domatesden kullandım 4 yemek kaşığı)
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
yarım cay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağı
1çay kaşığı kara biber
1çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı nane
tuz
üzeri için yarım demet maydonoz
YAPILIŞI
Önce hamsilerin kılçıklarını ayıklıyoruz, daha sonra soğanı ve sarımsağı yemeklik doğruyoruz,yarım çay bardağı yağımızla beraber önce sarımsakları ardından soğanları kavuruyoruz. Arkasından domateslerimizi de kavuruyoruz.  Yapmış olduğumuz sosumuzu ocaktan alıp, sosun üzerine balıklarımızı sırt kısmı üste gelecek şekilde diziyoruz, balıkların üzerine baharatlarımızı  ve tere yağımızı da koyup orta ateşte 25 dakika pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine maydonozu ekliyoruz.İster tencerede  ister tepside yapabilirsiniz .AFİYET OLSUN

20 yorum:

  1. Canım Elif'im ellerine kollarına sağlık bol sebzeli nasıl da güzel olur ekmek banmalık tam afiyetler olsun.Bugün ben de hamsi aldım şimdi en gıcık olanı orta kılçıklarını çıkartmak.Ondan sonrası kolay sevgilerimle canımm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ekmeği bandıra bandıra yemesi çok güzel oluyor:))balığın kılçıklarını ayıklamak gerçekten çok can sıkıcı çok teşekkür ederim Vişnapcım:))

      Sil
  2. İşte bu harikasınız hemde domatesler yazdan ibaresini çok takdir ettim ,elinize sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Off off Hamsi yokki burada:( Sizlere afiyet olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa çok üzüldüm bak şimdi... Teşekkür ederim:))

      Sil
  4. Bende hamsiyi çıtır çıtır sevenlerdenim
    Daha bugün bir arkadaşımla konuştuk baharatlı hamsimi olur demiştim:)
    Bu tarifi yapıp ona tattırmalıyım oluyormuş çünkü:)
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde tercihim çıtır çıtır ama arada böyle de güzel oluyor:)) Teşekkür ederim yorumunuza:)) sevgiler

      Sil
  5. Hamsinin her çeşidi güzel oluyor ama pilakisini hiç yememiştim denemek lazım....sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin çok hafif bir o kadar lezzetli oluyor:)sevgiler

      Sil
  6. VAY VAY OLSADA YESEK
    ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM
    ELLERİN DERT GÖRMESİN
    HAYIRLI GÜNLER

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim Seyyar gülüm:)) sana da hayırlı günler...

    YanıtlaSil
  8. Hiç denemediğim bir lezzet :) elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  9. Uyyyy, uşağum,
    ha bu bizum oralarindir daaa.:)))
    Canım, ellerine sağlk, hamsinin her çeşidine bayılırım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. :)) çok teşekkür ederim Heyyficim:))

    YanıtlaSil
  11. Elifcim bizde buralarda çok özledik hamsiyi.Eşim bir keresinde okyanus balığı aldı.hamsiye benziyordu ama tadı hiç tutar mı karadeniz hamsisini.Yiyememiştim zaten.eline sağlık.çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  12. Kıyamam:(( teşekkür ederim canımm:) sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel.Bir karadenizli olarak hamsi pilaki çok severim:)Ellerinize sağlık.Bloğunuzu takibe aldım :)Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetleri hakkında paylaşım yapıyorum.http://istkazanbenkepce.blogpot.com

    YanıtlaSil
  14. Hoş geldiniz hamsinin her türlüsünü bende çok severim :) teşekkür ederim.SEVGİLER

    YanıtlaSil