7 Nis 2013

HAVUÇLU KEK TOPLARI

Yağmurlu bir İzmir sabahından herkese kocanan bir merhabaa:))
Nasılsınız sevgili blog dostlarım inşallah iyisinizdir bu sıra sizlere pek uğrayamaz oldum işlerim biraz yoğun bir yandan ufaktan ufaktan ev bakıyorummm:))bahar temizliği de yapıldı... Ama tam camları sildim arkasından yağmur yağdı ne zaman silsem zaten hep yağar o ayrıı...Geceleri hala korku içinde oturuyorum uyku tutmuyor uyuduğum zaman hep hırsızla ilgili rüyalar görüp duruyorum iyice uykum gelmeden yatağa girmiyorum bende bol bol kitap okuyup film izliyorum. Bu sıra hint filmlerine sarmış durumdayım.Neyse sizinde kafanızı fazla ağrıtmadan tarifime geçeyim geçen gün oğlumun okulunda kermes yapıldı bizlerde iki çeşit ikramlar hazırlayıp okul büççesine katkıda bulunduk.Bende kek, poğaça yaptım. Yaptığım kekin kenar kısımlarını eve bırakmıştım yenir diye kimse yüzüne bile bakmadı. Bende diyetteyim yemedim:(( nasıl değerlendiririm diye düşünürken böyle bir doğaçlama çıktı:)bundan sonra yenmeyen kekler hemen dondurucuya kaldırılıp sonra değerlendirilmek üzere kullanılacak.Yaptığım havuçlu kek topları o kadar lezzetli oldu ki misafirinize çıkaracağınız bir lezzet yapmanızı tavsiye ederim:))
Gelelim tarifimize
MALZEMELER

4 veye 5 dilim kek
5 adet havuç
2 yemek kaşığı iri çekilmiş fındık
1 yemek kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tereyağı
süslemek için toz fıstığı ve hindistan cevizi

YAPILIŞI

Rendelenmiş  havuçlarımızı bir kaşık tereyağıyla yumuşayana kadar kavuralım.Kavurduğumuz havuçlarımızı yoğurma kabında  iyice ufalamış olduğumuz kekimizin üzerine sıcak sıcak dökelim  ki havuçların sıcaklığıyla kek kırıntıları nemlensin. Hafif ılınan kekinmizin içine  tarçını ,fındığı koyup iyice yoğuralım. Ha kekiniz kakaolu değilse kakao da koyabilirsiniz.Yoğurduğumuz malzememizi küçük toplar yapalım. Yaptığımız  küçük toplarımızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ben evdeki malzemelerle süsledim üzerine bitter çikolatada çok yakışır, evde yoktu bende böyle yaptım hindistan cevizli ve fıstıklı. Çok çok lezzetli oldu...Deneyin derim ben:))
afiyet olsun:)
İyi haftalar...



30 yorum:

  1. bizde ise bu sabah yağmur var,sabaha karşı nasıl yağmur yağdı.....küçücük kapı alarmları var,onlardan yapıştır kapılara ,en azında gürültü yapar,haberin olur ...akıl veren çok ,sadece bir fikir ,allah yardımcın olsun .....güzel kek değerlendirme,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh canım dediğin kapı alarmlarını da yapıştırdım ama öyleyken girdiler biz evde yokken ne demişler hırsıza kilit dayanmazmış Allaha emanetiz canım...teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Ellerine sağlık doğaçlama olan lezzetler yapana da yiyene de ayrı keyif verir..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nefis oldu gerçekten:)mutfak insanın hayal gücüne kalmış:))sevgiler

      Sil
  3. canım ellerine sağlık.çok şık görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun canım yaa, verilmiş sadakanız varmış! Allah muhafaza etmiş.

    Nasıl cesaret edip insanlara zarar veriyorlar, kendilerinin olmayan evlere girip eşyalarını çalıp gidiyorlar anlayamıyorum.
    Allahtan korkmayandan kork diye boşuna söylememiş atalarımız.
    kekler çok güzel değerledirmişsin ellerine sağlık afiyet olsun canım.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh sorma canım o günden beri geceleri uyuyamıyorum ben bu evden gitmeden uyku yok galiba bana:(teşekkür ederim canım...

      Sil
  5. Ellerine sağlık Elifcim. Havuçlu kek topların enfes görünüyor. Arkadaşım bu arada bir türlü kısmet olmadı çok geçmiş olsun canım. Kendine dikkat et. Allah sizleri kosusun arkadaşım....
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım:)Allah hepimizi korusun yaz geldi artık azarlar bu hırsızlar kışın inlerinden çıkmıyorlar yaz geldi mi kim bilir kaç kişinin canını yakacaklar:(benden de kocaman sevgiler

      Sil
  6. benimde çok sevdiğim bir tarif bu misafirler içinde harika :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle harika bir lezzet:) teşekkür ederim canım:))

      Sil
  7. Elifim o korku bir süre üzerinden atılmıyor.Fazla düşünmemeğe çalış canımmm.Geçcek bu zor günlerin de Elifim ne zamandır hep yapmak isteyipte bir türlü kısmet olmayan bir tarif olmuş bunu ben de en kısa zaman da yapmak istiyorum ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar.canımmm sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vişnapım hiç aklımdan çıkmıyor ki:((inşallah çabuk atlatırım...canım bende daha önce bisküviyle yapıyordum ama kekle çok çok lezzetli oldu dene canımm:)öpüyorum sevgiler:))

      Sil
  8. Elifcimm ellerine sağlık nefis görünüyorlar..Ben bir dönem kakaolu bisküviyle çok sık yapardım bu tarifi..Tarçın yerine limon kabuğu ve vanilya koyardım..Keklede çok lezzetli olmutur eminim..Ellerine sağlık canım..Öpüyorum çok..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynocum bende daha önce bisküvüyle yapardım kek ziyan olmasın diye değerlendirdim çocuklar bayıldı hatta oğlum bundan sonra hep bundan yap diyor nefis oldu :))çok teşekkür ederim canımm bende öpüyorum:)sevgiler

      Sil
  9. bende çok yaparım bu tarz çeşitleri harika olmuş eline sağlık canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Kardelen ablacım:)

      Sil
  10. cnm evet haftasonu ızmır ıcın yağmurlu gectı pazar ve bugun :) olsun son yagmurlaar artık ..
    elıne sağlık banada beklerım sevgıler :)

    YanıtlaSil
  11. akıllıca bir buluş ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  12. çok şeker görünüyorlar...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,

    Elinize, emeğinize sağlıklar dilerim. Sıra sıra dizilmiş enfes görünümleri insanın boğazını cukurdatıyor. Bu top güllelerinin karşısında dayanacak hiç bir sur göremiyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Recep bey çok teşekkür ederim...İyi akşamlar

      Sil
  14. kekleri dehağerlendirilmesi fikri güzel, ellerine sağlık..bahar temizliği güzel bana da lazım :( geçenki yazından sonra yeni ev fikri hepsinden güzel :) hayırlısı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet canım inşallah hayırlısıyla yeni bir ev alıp taşıncam :)teşekkür ederim

      Sil
  15. Süper bir fikirmiş. Yaratıcılık doğuştan gelen bir yetenek. Ben tarife bakarak bile çok zorlanıyorum. Birşeyleri keşfederek güzel sonuçlara ulaşmam için daha çok yolum var sanırım:))
    Ellerine sağlık canım. Eminim muhteşem bir lezzet olmuştur.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok lezzetli oldu Heyyficim yapımı da çok kolay dene derim:)Sevgiler

      Sil