4 Oca 2014

MANTAR KURABİYE

Merhabalar...  Hepinizin yeni yılı tekrar kutlu olsun.:)) 2014 yılı sağlıklı sıhhatli sofralarımız bereketli geçsin inşallah... Ne  kadar uzun olmuş ben tarif vermeyeli bak şimdi çok utandım:)) artık mazeret uyduracak yüzümde yok sizleri de çok özledim:))) bundan böyle arayı açmak yok desem deee:)) hımm ama ne yapayım yahu bütün evin yükü bende:(( yanımızda bildiğiniz üzere babamızda yok çok uzaklarda taa afrikada:( iki çocukla koştur dur akşam olunca pestilim çıkmış vaziyette  tv karşısında sızıp kalıyorum resmen... Ha bugün ha yarın derken fırsat bulamıyorum  iki satır yazmaya:)) siz canım dostlarım beni anlayışla karşıyacağınızı çok iyi biliyorum:))ayy  ne kadar uzattım dimi:)) diyeceksiniz şurada bir tarif vereceksin lafı uzattında da uzattın ha:))neyse efendim lafı dolandırmadan tarifimize geçelim benim çok sevdiğim kurabiyelerden biridir mantar kurabiye tadına doyum olmuyor  çayınızın yanına  harika eşlik ediyor:)))hele de  benim küçük prensesim eli deydiyse daha başka güzel oluyor... Bu gidişle beni geçecek cadı:) ne demişler boynuz kulağı geçermiş:) olsun tek rakibim kızım olsun dimi ama:)) eee haydi o zaman biz bu güzel kurabiyeleri nasıl yapmışız bakalım... Şimdiden afiyet olsun efendimm:)))

MALZEMELER

 2 adet yumurta
 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı pudra şekeri
2,5 su bardağı buğday nişastası
1,5 su bardağı un (az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao

YAPILIŞI
Yumurta,pudra şekeri ve margarin yoğurma kabında karıştıralım.Un,kabartma tozu,nişasta ve vanilyayı da ekleyip yoğuralım.Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.Yağlı kağıt serili tepsimize hazırlamış olduğumuz kurabiyeleri dizelim.Kola kapağını kakaoya batırıp kurabiyeye mantar şekli verelim.Önceden ısıtmış olduğumuz 170 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekil de yaklaşık 35 dakika kadar pişirelim... Afiyet olsun:))

24 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Benim kızlar çok sever.sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şulecim:) benden de sevgiler...

      Sil
  2. kızınında seninde ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık tatlım
    çok severim bu kurabiyeyi;)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Gerçekten hem görüntüsü hem de tadı harika:) teşekkür ederim:)sevgiler...

      Sil
  5. Biz kızımla bayılırız mantar kurabiyeye kıyır kıyır nefisss
    ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle nefis bir kurabiye :)teşekkür ederim canım:)benden de sevgiler...

      Sil
  6. Nefis nefis görünüyor Elifim ellerine sağlık, olsun biz seni biliyoruz bloğunu çok sık güncelleyemesende burdasın ;) bizlesin.
    Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öznurum elimden geldiğince güncellemeye çalışsam da bloğumu zaman bulup da iki satır yazmak için fırsatım olmuyor ama gönlüm hep sizlerle:)benden de kocaman sevgiler canım...

      Sil
  7. Canim Elifcim sen arada bir gozuk yeter kimse kusura balmaz..mesgulsun biliyoruz:) gonuller bir olsun..bu kurabiyeye bayilirim hatta piser pismez utanmasam yarim tepsiyi yerim birde kucuk prensesin elleridegmis nasil guzel olmaz:) Ellerinize saglik canim sevgilerimi yolladim kucakladim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldiğince sizlere uğramaya çalışsam da galiba biraz ihmal ediyorum sizleri beni anlayışla karşıladınız için çok teşekkür ederim:))bizde çok severiz bu kurabiyeyi:))Hilalin elinin değmediği hiç bir yemek yok sanırım pek hevesli cimcime:)bizden de kocaman sevgiler...

      Sil
  8. Canım arayı çok uzatma :)
    Mantar kurabiye çok lezzetli görünüyor. Hilalinde ellerine sağlık :)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açmamaya çalışıyorum da işte malum :))çok teşekkür ederiz canım:)benden de sevgiler...

      Sil
  9. ellerine sağlık canım.. Çayın yanında da çok güzel gider :)

    YanıtlaSil
  10. Bu kurabiyeyi genelde annem yapardı ve ben kimseye bırakmadan hepsini yerdim :) çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık. Bende sizi sayfama ziyarete beklerim teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık ablacım..nice mutlu yıllara dilerim..

    YanıtlaSil
  12. Canımmmm Elifciğimmm bakayım dedim Elifim ne güzel tarifler paylaşmıştır diye içime doğmuş canımm.Ne güzel olmuşlar biliyormusun hep niyetlendiğim halde bir kere bile yapmadım mantar kurabiye hep te yapmak için çok can atıyorum benim en sevdiğim kurabiyelerden gerek şekli gerek tadına bayılıyorum canımmm çok öpüyorummm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim çok teşekkür ediyorum sana, beni hep arayım soruyorsun seninle yüz yüze görüşmemiş olsak da senin gibi bir dostum olduğun için kendimi çok şanslı hissediyorum:))bende seni kocaman öpüyorum tatlım:)))

      Sil