31 Tem 2015

LİMONLU PORTAKALLI Cheesecake

Merhaba                                                                
Yaz aylarının vazgeçilmez  tatlısıdır  Cheesecake, hele böyle limonlu olunca ferah ferah  çok da iyi gider hani...Uzun zamandır yapmak istediğim  ama anca fırsat bulduğum bir tatlı.  Biz ailecek çok sevdik umarım sizde beğenirsiniz 😊😊
şimdiden  afiyet  olsun😊😊

MALZEMELER
2 bardak eti Burçak  bisküvi  (robotton çekilecek )
125gr tere yağı eritilmiş
600 gr labne peyniri
1 şu bardağı şeker
1 kutu çiğ krema
3 yumurta
2/5yemek kaşığı  mısır  nişastası


Sosu için
1 su bardağı  taze sıkılmış  portal  suyu
yarım su bardağı  taze sıkılmış  limon suyu
3 yemek kaşığı  şeker
2 yemek kaşığı  mısır  nişastası


YAPILIR
2 bardak eti Burçak  bisküvi (robotton  cekilecek) 125 gr tere yağı eritilmiş)  tere yağı  ilininca toz buskivilerle  iyice karıştırın yuvarlak 26 cm kelepçeli kalıba kaşıkla bastırarak eşit bir şekilde yayın, ve dolaptan 30 dakika dinlendirin.Dolaptan buskivili  karışım dinlenirken  600 gr labne peyniri 1 su bardağı şeker  ile cirpalim  bir kutu çiğ  kremayi da  ekleyelim cirpmaya devam  edelim, 2 buçuk  yemek kaşığı mısır nişastası  da ekleyip  cirpmaya devam edelim.  3 yumurtayı tek tek ekleyelim  (bir anda degil) fırını 170 dereceye ayarlayalım  en alt göze  tepsisinin içine su dolduralim  ki firinin içi nemli kalsın. Dolaptan kalıbı çıkarıp kenarlarına Aliminyum  folyayla  kaplayalim ki kenarları  yanmasin.  Kalıba labneli  karışımı dokelim  bir kaç kez tezgaha  vuran ki  içindeki hava kabarciklari  çıksın ... (Böylelikle  Cheesecake catlamasin)fırına koyduğumuz  chaasecake 30 dakika fırında pişsin, ve fırını  kapatalım ama kesinlikle  fırının kapağını  1 saat acmayalim😊😊Cheesecake fırında dinlenirken bizde Limonlu   portakallı  sosumuzu  yapalım  1 su bardağı taze sıkılmış  portal  suyu yarım su bardağı taze sıkılmış  limon suyu  3 yemek kaşığı  şeker  2 yemek kaşığı  mısır nişastası  hepsini sos tenceresine alıp karıştırarak  pisirelim . Pişen sosu ılınınca fırından çıkarıp soguttugumuz  Cheesecake nin üzerine eşit bir çekildi dokelim.  Dolapta en az  5 saat yada bir gece dinlendirelim  üzerini isteğe bağlı süsleyip  servis yapalım 😊😊afiyet olsun... Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım  😀😀 sevgilerimle 😊😊

1 yorum: