29 Kas 2018

Kalpli çörek

Merhaba sevgili takipçilerim çok uzun bir aradan sonra şükür kavuşturana :) karşınıza bu güzel çörek tarifi ile gelmek  istedim .
gelsin o zaman tarif:))
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 küçük çay bardağı şeker(yani yemek kaşığı )
1 tane yumurta
alabildiği kadar un ( ele yapışmayacak kıvamda olacak)
iç harcı için:
yarım su sıvı yağ
1 su bardağı  şeker
üzeri için :
1 tane yumurta
şurubu için  3 yemek kaşığı şeker yarım çay bardağı ılık su
Yapılışı:
Karıştırma kalıbına süt  1 yemek kaşığı kadar şeker (çay bardağından alınacak) ve kuru maya alınır 10 dk aktif olması sağlanır. Aktif olduktan sonra sırasıyla diğer malzemeler ve en son kontrollü bir şekilde ilave edilerek yoğrulur.
Kıvamı ele yapışmayacak elastik bir şekilde olacak.30 dk mayalanması sağlanacak.Mayalanan hamurdan  dilediğiniz çapta bezelere ayrılır.10 dk dinlendirilir amaç kolay açılsın diye.Her beze uzunlamasına oklava ile açılır ve geniş tarafı da öyle ardından sıvı yağ ve şeker gezdirilip üst üste katlanır ve tekrar ikiye katlanır bir parmak kala bıçak yardımı ile ortadan kesilir. tüm bezeler aynı şekilde yapılır ve tepsiye dizilir. 30 dk tepsi mayası olduktan sonra yumurta sürülüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirmeye bırakılır. Pişen çöreklerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra her yerine gelecek şekilde şurubu sürülür.Ardından 10 dakika sonra servise sunabilirsiniz...:))))
AFİYET OLSUN

Sevgilerle:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder