11 Nis 2013

ZEBRA KURABİYE

Merhaba sevgili blog dostlarım...Bu gün güneş kendini iyiden iyiye hissettirdi artık. Baharı iyiden iyiye yaşıyoruz... Pazarlar çilek kokularıyla dolu erikte çıkmış:))) en sevdiğim meyvedir erik. Şimdi köyde olmak vardı.Babamın bahçesinde erik ağacları çok var dalından koparıp yemek vardı neyse gidince bol bol yeriz artık:) kendimi toparladım diyebilirim.Çok korkmuyorum mutluyum da 20 gün sonra sevgili eşimde izine geliyor... Kızım babasını çok özledi oğlanda özledi ama pek belli etmiyor. Planlar yapıldı babamız gelince evde durmak yok bol bol gezilecek ,yeni bir ev alınacak bakalım hayat bize ne gibi süprizler hazırladı. Hakkımızda hayırlısı olsun mutluyum Aliağaya taşınacağız çok güzel bir yer zaten bende Aliağalıyım deniz ayağınızın altında sahili restoranları çok güzel:)))  çok da heyecanlıyım okullar kapanır kapanmaz taşınırız büyük ihtimalle... Neyse fazla uzattım sanırım:) bu gün  size zebra kurabiye tarifi vermek istiyorum çok lezzetli oldu  çayın yada kahvenin yanına da çok yakışıyor gelelim tarifimize şimdiden kolay gelsin mutlu hafta sonları sevgiyle, sağlıkla kalın:)

MALZEMELER
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı Kakoo
aldığı kadar un

YAPILIŞI
Kakoo hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alarak yoğuralım.Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığı kıvamına gelene kadar un ekleyelim.Hamur hazır olduğunda iki eşit parçaya bölelim.İkiye böldüğümüz hamurlardan bir tanesine 3 yemek kaşığı kakoo ekleyerek tekrar yoğuralım.Biri kakoo diğeri ise sade olan iki adet hamurumuz oldu.Hamurları 30 dakika kadar beklettikten sonra şekillendirmeye geçelim.Elde ettiğimiz iki hamur bezesini de eşit olacak şekilde oklava yada merdaneyle ayrı ayrı açalım.Sonra açmış olduğumuz hamurları üst üste koyarak rulo haline getirip 2 saat buz dolabında dinlendirelim.Buz dolabından aldığımız ruloyu istediğiniz şekilde keserek yağlı kağıt serilmiş 170 fırın tepsisine aralıklarla yerleştirelim üzeri kızarmadan fırından çıkaralım. Ben dakika vermiyorum fırından fırına değiştiği için
Afiyet olsun:)))

48 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK CANIM ÇOK HOŞ GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık harika görünüyor....

    YanıtlaSil
  3. Hayırlısı olsun canım.. Özlem duymak çok farklı, tek başına tüm sorumluluğu yüklenmek çok ayrı.. Allah başka ayrılık göstermesin. Bende çok severim Aliağayı. Hayat hep güzel şeyler getirsin sana canım.. Kurabiyeler çok güzel görünüyor.. Ellerine sağlık.. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ablacım...Aliağa çok güzel bir yer çok teşekkür ederim canım:)

      Sil
  4. ellerine sağlık...
    çok güzel görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  5. görüntü harika ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. Elifcim ellerine sağlık,bizim şafak haftaya cuma bitiyor inşallah Aslı nasıl mutlu anlatamam darısı başınıza hayatınızda ki yenilikler güzellikler katsın hayatınıza bende çok inanıyorum orası daha iyi gelecek size öpüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya Nuraycım sizin az kaldı 20 gün sonra bizim babamızda yanımızda olacak inşallah :))çok teşekkür ederim canım bende öpüyorum

      Sil
  7. Rabbim hayırlısını versin..İnşallah gönlünüze göre olur her şey..
    Çok güzel görünüyor kurabiye de...Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Canım benim hakkınızda herşeyin hayırlısı olsun inşAlllah:)
    Bu kurabiyeler bend eyaptım ama yayınlanmayı bekliyor.
    Çok severim.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harika bir kurabiye yemeye doyamıyor insan:)teşekkür ederim canım sevgiler:)

      Sil
  9. Elifcim senin adına çok sevindim canım..Özlemle beklemek helede belli bir tarihi beklemek çok güzel..Her ne kadar tarih yaklaştıkça sabırsızlansada insan gene de güzel:))hayırlısıyla kavuşun inşallah Eşinle:))Hayırlısıyla evin en güzeli alın..Gönlünüze göre döşeyin inşallah..Şu bahsettiğin eriklerden bende istiyorum canım..Haberin ola:))Kurabiyelerin herzamanki gibi nefis görünüyorlar..ellerine sağlık canım..Koskocaman öptüm..Eriklerimi unutma bak!! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman azaldıkça bizde de nasıl heyecan var anlatamam Zeynom:) kızım çok babacı gün sayıyor resmen Allah başka ayrılık vermesin...Sana eriklerden getiririm canım yeter ki:) öpüyorum canım sevgilerimle:)))

      Sil
  10. Herseyin hayirlisi olsun..hep guzel surprizleriniz olsun..Kurabiyelerde nefis gozukuyor ellerinize saglik..sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin Dostbahçem:) çok teşekkürler:)sevgiler

      Sil
  11. canım her şey gönlüne göre olsun.iyi haberlerine sevindim.Aliağa'yı ben de çok severim.Bir keresinde tatile gelmiştik.Aynen dediğin gibi deniz ayağının altında.süper..hadi hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aliağa gerçekten çok güzel bende doya doya tadını çıkarırım inşallah:)

      Sil
  12. ellerine sağlık.zebra kurabiyelerin harika gözüküyor.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  13. Elif'ciğim, dilerim ki planların senin için hayırlı ve huzurlu bir hayat hazırlar. Gönlüne göre bir ev bulabilmeni dilerim canım...
    Çocuklarının en kısa sürede babalarına kavuşması onları ve tabii seni ne çok mutlu edecektir, kim bilir nasıl özlemişlerdir...

    Zebra kurabiyelerde harika görünüyor. Ellerine sağlık canım. Yanına da benden bir bardak çay al:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Heyyficim 20 gün sonra babamıza kavuşacağız inşallah çok özlediler babalarını kuzularım :) çayımı da aldım ohh harika oldu bu ikili:)öpüyorum canım çok

      Sil
  14. Uzatmadın Elifimmm sen sabaha kadar konuş ben hep dinlerim ne güzel akıcı konuşuyorsun karşımdaymışcasına bayılıyorum.Canım Rabbim hakkınızda hayırlı yazılar yazsın bütün dileklerini kabul etsin.Zebralarına bayıldım çok şık duruyorlar ellerine sağlık çok öptüm canısı:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sen benim Vişnapım:) sanki seni yıllardır tanıyor gibiyim bir gün buluşuruz da bol bol sohbet ederiz inşallah:) canım bende kocaman öpüyorum :)

      Sil
  15. Çok nefis olmuş canım eline sağlık tam zebra olmuşlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardelen ablacım çok teşekkür ederim:) gerçekten tam zebra oldular:)

      Sil
  16. Elifcim çok sevindim senin ve ailen adına..Hakkınızda hayırlısı neyse Rabbim onu nasib eder size inşallah..Yeni eviniz şimdiden hayırlı olsun güle güle oturursunuz inşallah..

    Zebra kurabiye nefis gözüküyor kahvenin yanında şahane olurdu :) Ellerine sağlık canım sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canım yeni bir ev yeni bir şehir her şeyin hayırlısını nasip etsin mevlam bize...Çok teşekkür ederim canım sevgilerimle:))

      Sil
  17. Eee canımm Elifimm ben zebra kurabiyelerini gördüm okudum da hani nettim yorumumu sanırım o an çıktım netten ee tabii ki bitmiştir bu güzellikler canımm ellerine sağlık hem güzel hem hem harika olmuşlar.Hakkında Rabbim hep güzel yazılar yazsın duaların hep kabul olsun canım çok öpüyor sarılıyorumm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim sen bana gel ben sana yaparım bu kurabiyelerden sen yeter ki iste:)Aminnn Vişnapam hakkımız da hayırlısı neyse o olsun...Öpüyorum kocaman tatlım... Sevgilerimle:)))

      Sil
  18. Ne güzel yeni bir yer, yeni bir yaşam demek. mutlu, sağlıklı, şanslı bir dönem olsun sizin için. Kurabiyenin adı ve şekli çok enteresan. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminnnn... Evet biraz enteresan ama tadı çok güzel:)))teşekkür ederim

      Sil
  19. Hersey gönlünce olsun Elif´cigim.Sevdiklerinle beraber güzel günler gecir.
    Babanin bahcesine gittiginde benim icin de erik yee lütfen,biz daha hicbirsey göremedik:))
    Zebra kurabiyelerden alip gideyim,ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerim canım keşke sizlerle de paylaşabilsem:) teşekkür ederim Yıldızcım sevgiler..

      Sil
  20. Zebra kurabiyeler nefis görünüyor.
    Ellerinize sağlık, her şey gönlünüzce olsun :)

    YanıtlaSil
  21. aliğaı çok güzel yer,çocuklar küçükken kampa gitmiştik oraya .Canım ,her şey gönlüne göre olsun,ellerine sağılık ve bol kurabiyeler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aliağa çok güzel deniz ayağının altında ben çok seviyorum aliağayı:) teşekkür ederim Mazezçim sevgiler:))

      Sil
  22. Çok güzel bir kurabiye olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  23. süper bir yere gidiyorsunuz, şimdiden mutluluklar ve sağlık diliyorum, herşey gönlünüzce olsun...
    Kurabiyeler nefis olmuş, görüntü süper, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım iyi dileklerin için:) sevgilerimi yolluyorum:)

      Sil
  24. Bahari hissetmek ne guzel degilmi yagmur yagsa bile..Birde koy demissin ne guzel..gittiginde keyfini cikariyorsundur eminim..erikler cilekler.taze taze..Kurabiyede nefis gozukuyor ellerine saglik..insanin nasil cani istiyor gordukce bloglardan:)) afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet şimdi köyüm yemyeşildir baharda çok güzel olur:)doya doya tadını çıkarıyorum:)çok teşekkür ederim Dostbahçem:)sevgilerimle

      Sil
  25. Elif'cim ellerine sağlık kurabiyen nefis görünüyor sevgiler...

    YanıtlaSil