31 May 2013

DUYARSIZ KALMAYALIM


Bir insan, Allah'ın yarattığı çevreye duyarsız olmamalı. Çevreye karşı duyarlı olmanın bir siyaset meselesi haline gelmesi de beni çok üzüyor. A partisi de olsa b partisi de olsa doğaya sahip çıkmalıyız. Sitelerdeki haberleri okurken yorumları da okudum. Vatandaşlarımızdan bazılarının yorumları ;
"Allah'ın izniyle muhteşem kocaman bir avm yapılacak boşuna bir tarafınızı yırtmayın..."
"Basbakan pkk yı bitirdi,dört tane ağacla üstünü kapatmaya çalışıyorsunuz"
Ben olayın siyasi tarafına değinmiyorum şu an . Dört tane ağaç deyip bir insan ağaçları nasıl küçümser ya, o bir ağacın bu dünyaya kazandırılması o kadar kolay olmuyor :( yukarıdaki yorumları yazacak insanlarla aynı havayı solumak acı verici...Yazık çok yazık:(((


20 yorum:

  1. Elif'ciğim bu artık park, ağaç işi olmaktan çıktı. Bu kutlamamıza izin verilmeyen 19 mayısların, 29 Ekim cumhuriyet bayramlarının, 'iki ayyaş'ın, Reyhanlı'nın, iftiralarla, sanal dijital belgeler ve Pkk lı gizli tanıkların iftiralarıyla sözleriyle tutuklanan 20 yıl hapse mahkum olan komutanların isyanı...
    başbakan pkk'yı mı bitirmiş? hahahaha
    Nasıl bitirmiş?
    pkk lı katilleri cinayet silahlarıyla SALIVERMEK bitirmekse 5 yaşında çocuk da yapardı! ! ! Bu bitirmek değil terör örgütüne teslim bayrağı çekmektir !
    Halk sonunda Tayyip'e isyan bayrağını çekti artık Tayyip'i efendileri de kurtaramayacak oh çok şükür bugünleri de gördük:)

    YanıtlaSil
  2. Çıktı ablacım cıktı...Bazı densizler hala başbakanın yanında görmüyorlar olanları yada görmek istemiyorlar insaf diyorum... İnşallah kurtulacağız bütün temennim bu...

    YanıtlaSil
  3. Lütfen blogdan ya da Twitter Facebook dan duyuralım pes etmeyelim. Eğer sindirilirsek tam şu an bir daha asla sesimizi çıkaramayacağız!!!

    Ve lütfen herkes bulunduğu şehrin toplanma alanlarında toplansın!!!

    Ses ver Türkiye Cumhuriyeti!!!

    Paylaştığın için teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Canım, türk milletinin tüm hoşgörüsünü ve sabrını tükettiler, bu bir birikim ve bu bir başkaldırı artık.
    Dilerim bu direnişten biz galip geleceğiz ve bizi koyun yerine koyamayacaklar, gücümüzün damarlarımızda akan asil kanda mevcut olduğunu görecekler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tükendi canım bu son olaylar bardağı taşırdı...Gazamız mübarek olsun

      Sil
  5. ALLAHIM HEPIMIZN YARDIMCISI OLSUN BU KONUDA ...

    YanıtlaSil
  6. Yazık halkıma uyunmalıyız derin uykulardan ve ne mutlu ki 2 gündür halkın kendi gücünün farkına vardı,bazı şeyler değişirmi bilmem ama biz elimizden geleni yapmalıyız birlik olursak birçok şeyi engelleyebiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyandı nuraycım her yer savaş alanı gibi, çok canlar yanıyor ama inşallah kazanan biz olacağız

      Sil
  7. Sadece ağaçlarına değil, yaşam hakkına, ifade özgürlüğüne, değerlerine, yurduna duyarlı insanlara selam olsun.

    YanıtlaSil
  8. Orumcek kafalilar ne derse desin direnis bir agac lan basladi orman oldu..buyudu....ve orman heryeri kaplayacak hale geldi..Direnise katilan tum halkimin yanindayim..

    YanıtlaSil
  9. Merhabalar.

    Muhsin Küçük'ün konuyla ilgili makalesinden bir pasajı alarak sizlerle paylaşmak istiyorum:

    "...Mâ-şâ-Allah! Herkes kendini ne kadar da rahat ifâde debiliyor (!) Soru sorana fırça, pankart açana gözaltı, gösteri yapana biber gazı, protesto edene hapis... Taksim'deki Gezi Rarkı'nda toplanan vatandaşlara uyguladığınız baskı ve şiddet ortada. Gördük ki iktidarınızda asıl rahata erenler, tefeciler, müteahhitler, spekülatör borsa vurguncuları ve orta sınıfın kanını emen, küçük esnafı bitiren kompradorlar, ithalatçılar, AVM patronları.

    -Tevazu 'bizim şiarımızdır; bundan sonra da te-vâzu'da toprak gibi olmaya daha fazla özen göstereceğiz.

    -Onun için mi "Başbakana dokunmak ibâdettir", "Başbakanın seçildiği yerler de mübarek topraklardır" diyerek sana yaranmak uğruna şirkin çukurundan fırlayıp dalkavukluğun zirvesine sıçrayanlara "Durun bakalım, ne yapıyorsunuz siz" demiyor, nefsinin yücel-tilmesinden, varlığının kutsanmasından büyük haz duyan bir Vatikan ruhbanı gibi tebessüm ve sükût ermeyi tercih ediyorsun?

    -Bugün hesaplaşma değil, helâlleşme günüdür...

    -O günün hiç de bir helâlleşme günü olmadığı, bilâkis birilerine karşı kînini kusmak ve hesap ödetmek için iple çektiğin günlerin başlangıcı olduğu sözlerinle de icraatınla da anlaşıldı. Emîn ol; asıl hesaplaşma ve helâlleşme günü yaklaşıyor! ..."

    Muhsin Küçük.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  10. Bir huzurdur istediği Türk milletinin bunu bile çok gören zihniyetleri kınıyorum ben de.Büyük olan başta olan her zaman şefkat dolu olmalıdır.Sarıp sarmalamalıdır .Rabbim yar ve yardımcı olsun.

    YanıtlaSil
  11. Ağaçtan daha da önemlisi Mustafa Kemal'e ayyaş dedi. İşte bu en başta gençliği ayaklandırdı. Bugün Taksim parkındaki mozaiği gören çok şanslıydı. İslamcı gurup mevlüt okuyor etrafta çıt yok. Namaz kılıyorlar ateist aşırı solcu guruplar çevrelerini sarıp korumaya alıyor. Binlerce kutu kandil simidi dağıtıldı. Sen bunlara nasıl ayyaş, çapulcu dersin. Sen bu insanlarında başbakanısın.

    YanıtlaSil
  12. Veee sonucta yine hersey eski hamam eski tas misali:( dun aksamki konusmayi herkes olmasada cok insan dinledi sanirim..

    YanıtlaSil
  13. Bu tam anlamıyla bir halk hareketi Elifcim , o sebepten siyasi partiler istenmiyor..O nedenle her türlü siyasi görüşten insanlar sokakta..Ama bu örümcek kafalılar da bal gibi bunun farkında..Yıllarca fütursuzca sıktılar gerdiler insanları..Artık kitleleri kontrol edemiyorlar..Hangi ülkede görülmüş ya twitter yüzünden insanlar gözaltına alınsın!!!Ama daha çok germek istiyorlar ve bu sebepten de PKKlı şerefsizleri meydanlara yollamaya çalışıyorlar..Dün İzmir de böyle bir girişim oldu , insanlar engelledi..Korkarım bundan sonra bu yöntemle sindirmeye çalışacaklar..Çok dikkatli olmalıyız..Provakatörleri kendi ellerimizle teslim etmeliyiz polise..Yoksa bu zarif halk hareketini eli kanlı PKK ya yamayacaklar!!!!

    YanıtlaSil
  14. Bir kaç ağaç için başlatıldığı düşünülen direnişin aslında insanların içinde biriken öfkenin -yanardağın püskürdüğü lavlar gibi- haykırılmasıdır.
    İyilikler umuduyla...

    YanıtlaSil
  15. Merhabalar,

    Şimdi de İngilizler, devreye girerek bu hareketi Diyarbakır'a doğru taşımaya çalışıyorlar. Yani diğer provokatif hareketlerini tutturamayınca Kürtleri kışkırtmaya ve ayaklandırmaya çalışıyorlar.

    Görüyorsunuz değil mi, halkın haklı bir hak arayış hareketini hemen nasıl provoke ettiler, nasıl kullandılar. Bunlara asla müsaade etmemeliyiz.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel yazmışsınız. İfadeleriniz hem güzel hem de insanları hiç kırmayan ama uyaran tarzda. Kaleminize sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil