20 Oca 2014

GÜL TATLISI

İyi günler:)) yeni bir haftaya merhaba dedik hepiniz güzel bir hafta diliyorum... Allah'ın izniyle cuma günü sömestr tatiline giriyoruz:)) hem çocuklarım hem de ben inanılmaz yorulduk tatil boyunca bol gezmeli  vakit geçireceğiz inşallah...  Sonra yeniden ikinci döneme bomba gibi dinlenmiş vaziyette gireceğiz...
Bu gün sizlere çok güzel bir tatlı tarifi vereceğim, hem sunumu hem de tadı ile  misafirlerimden  tam not aldı... Her zaman olduğu gibi bu güzel tatlıyı da kızımla beraber yaptık:))haydi bakalım  o zaman geçelim mi tarifimize:))
 MALZEMELER

250 margarin
1 su bardağı irmik
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı yoğurt
aldığı kadar un
çay kaşığı ucuyla kırmızı gıda boyası

ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu

HAZIRLANIŞI
Hamuru yapmadan önce şerbeti kaynatalım ve soğumaya bırakalım.Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle yumurta ve yoğurdu karıştıralım. Gıda boyası,kabartma tozu, vanilya ve irmiği de ekleyelim.Daha sonra azar azar unu da ekleyip yoğurmaya devam ederim.Hamurdan  portakal büyüklüğünde kopartıp merdane ile bir santim kalınlığında açalım.Çay bardağıyla yuvarlaklar elde edip üç tanesini yan yana dizelim.Yan yana dizdiğimiz hamurları rulo haline getirip ortadan ikiye keselim. Böylelikle iki adet gül elde etmiş oluyoruz.180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika kadar pişirip ilk sıcaklığı çıkınca soğutmuş olduğumuz şerbetle buluşturalım...Üzerine de dilerseniz benim gibi yeşil fıstıkla süsleyelim:)) 

Afiyet olsun...






16 yorum:

  1. Aaa! Ayol ben bunu görünce yani fotoğrafını görünce ayva tatlısı sandım:))hani değişik şekilde kesilmiş gibi...harikasın Elif'ciğim eline sağlık, afiyet bal olsun..denemeye değer bir tatlı..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Elifciğim:) Ne güzel olmuşlar,gelincik tarlası gibi:) Kuzular bayılacak bu işe. Afiyetler olsun.)

    YanıtlaSil
  3. Süper Elifcim,rengine bayıldım tadıda nefistir eminim kuzucuğun elleri değmiş,öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. Canım okullu olmak zor Allah kolaylık versin..İnşallah tatiliniz gönlünüze göre geçer :)
    Tatlı nefismi nefis görünüyor..Rengiyle mest ediyor zaten,ellerine sağlık canım eminim tadıda okadar nefistir..Sevgilerimi gönderiyorum sana :)

    YanıtlaSil
  5. Elifcim somestr tatili geldi bile demekki:)) cok cok dinlenin gezin eglenin..Iyi tatiller olsun simdiden..
    Gul tatlinin goruntusu ne kadar hos cok beyendim ellerine saglik..kaldiysa bir tanede benim icin ye:)) sevgiyle kucakladim hepinizi:)

    YanıtlaSil
  6. rengini görünce biber tatlısı zannettim:) tıpki bbere benziyo..:)) elinize sağlık ablacım..yemiş gibi oldum..afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  7. Elif'ciğim, bu nasıl bir görüntü böyle. Tablo gibi. Eminim lezzeti de mükemmeldir.
    Siz şimdi tatilde artık anne-kız neler yaparsınız. Ne lezzetler çıkar elinizden şimdi sizin :))
    Hepinize sevgiiler gönderiyorum canım...

    YanıtlaSil
  8. Canımmm Elif'imm hoş gelmişsin uzun aradan sonra seni ve de miss gibi tarifini görmek beni çok mutlu etti canım.Tatlın harika güzel görünüyor ellerine sağlık afiyetle yiyin canım çok öptüm sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. tamda sevgililer gününe özel harika :)

    YanıtlaSil
  10. Cok guzel gorunuyolar su dizi bitsin hemen kalkip yapicam ellerine saglik elif hanım♥

    YanıtlaSil
  11. Ya fırın sütlaç paylaşımını gördüm facebookda tarif için geldim. Ama burada göremiyorum. Ben de bir sorun oldu galiba.

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar.

    Çok güzel görünüyorlar ve hem ismiyle hem de görüntüsüyle harika bir tatlı olmuş. Elinize, emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  13. Yummmy nefis birşey bu ellerine sağlık canım afiyetle.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Elif huuuu huuuu şeker ben geldim aaaa bu ne hani yeni tarifler hani senden bir ses özlettin kendini şekerciğim.Bir iki kelime de olsa bir şeyler yaz bloğuna bak öksüz yetim bırakma olur mu tatlım çok öpüyorum yine gelicem kontrole haa haa kendimi kontrol memuru gibi hissettim canımm seni çok seviyorum nazım geçer diye böyle sitem ettim kocaman sevgilerimi yolladımmm.<3<3

    YanıtlaSil
  15. Görüntü ve renkler harika. İnsan yemeye kiyamaz gülleri.

    YanıtlaSil